Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Byte av rosjord

Jag har tidigare odlat rosor 'Astrid Lindgren' i två år i en rabatt. Efter första vintern dog en och nu har de två andra också dött. Vi bor i zon 4-5 och har rätt mycket sandjord.

Vi funderar på att sätta nyponrosor, troligen Rosa rugosa 'Hansa' eller liknande, som vi skulle få skott av från en granne. Måste jag byta den gamla jorden innan jag sätter dessa? Jag fyllde ny rosjord i planteringsgropen och har därefter gödslat med hästgödsel när de gamla rosorna växte där.

Bodil

Odla Svarar: 

'Hansa' är en tuffare ros än 'Astrid Lindgren', så det går säkert bra, om de nu inte dog av en sjukdom, förstås, utan för att de inte tålde zonen.

Har du möjlighet kan du blanda in kompost och lera i rosjorden, om du har det väldigt sandigt. Och så glöm inte vattna, sandjord släpper igenom vattnet så att rosorna kanske törstar.

Sylvia