Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bygga vid björk

Hej!
Vi ska bygga ut vårt hus och den nya delen kommer delvis ca 2-3 m från en ca 35 år gammal björk som vi helst vill ha kvar. Vi kommer behöva skära av en stor del av dess rötter och nu undrar jag vad som kommer att hända med den. Kommer den att dö eller hitta nya vägar? Vi kommer även att behöva såga av de nedersta grenarna. Jag tar för givet att vi måste ta grenarna nu snarast.

Hälsningar Magdalena

Odla Svarar: 

Jag kan verkligen inte rekommendera att ha en gammal björk så nära huset! Dels är faran uppenbar att den börjar bli till åren och kan vara murken inuti och falla på huset en stormig natt. Dels kommer björkens rötter att söka sig under husgrunden och nästla in sig i avloppen, så det är inte heller bra.

Så jag tycker att ni tar bort björken (med rötterna, annars kommer det rotskott!) och planterar en snällare, mindre träd på platsen sedan.

Sylvia