Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Buxbom i utekrukor

Hej!
Jag har köpt 5 jättefina buxbom "bollar" i kruka för att sätta i våra tjocka utekrukor över vintern. Tanken var att dom skulle kunna stå vintergröna och vackra hela vintern och sen kunna planteras ut i trädgården i vår. Vi är nyinflyttade och har ännu ingen trädgård att tala om.

Eftersom blommorna var jättedyra så frågade jag när jag köpte dom, om dom överlever vintern i krukor ute och fick till svar att det går bra. Nu säger samtliga våra bekanta som varit här att dom kommer att dö när frosten kommer och att dom aldrig klarar vintern i krukor utan måste grävas ner i marken! Har jag slängt mina pengar i sjön eller finns det något jag kan göra för att dom ska kunna vara lika fina hela vintern?

Snälla svara på min fråga, jag skulle bli såå glad.
Mvh/Malin

Odla Svarar: 

Det beror på!!! :-) Alltså, var bor du? Om det är zon 1 i skyddat läge, KAN det gå bra om du skyfflar torra löv eller dylikt över krukorna. Annars är risken stor att rötterna fryser och på vårvintern kan solen bränna den frusna plantan till döds! Så bäst vore om du verkligen planterade dom i jorden och täckte på vårvintern med solskyddsväv mot brännskador. Går inte det, kanske du kan inkvartera dem någonstans där det inte blir så många minusgrader, några minusgrader under en kortare tid klarar de. Ett lätt uppvärmt garage, en bod eller liknade kan fungera, eller kanske en sommarstuga? Bara du vattnar dom ibland så de inte torkar ut alldeles.

Lycka till!
Sylvia