Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Buskig Lobelia

Har en massa lobelior som är nyomsatta i större krukor, vissa plantor har ej klarat omflyttningen i ny kruka så det kan bli för lite antal plantor i krukan för att det ska bli en vid buskig lobelia, har blandat både kant och häng, "det ska man ju göra". Så kan man toppa lobelian om ett tag när den tagit sig och börjat på att växa? Är det vanlig lobelia som dom sticklingförökar? Det är Lobelia erinus pendula/kaplobelia som jag satt av olika färger...

Tack för härliga frågesidor med svar, uppskattar det mycket
/Jeanette

Odla Svarar: 

Lobelior av denna typ sår man i "tussar" alternativt bredsår, och så skolar man om "tussar", alltså inte en och en.

Man kan toppa plantorna några gånger men som sagt det skulle vara flera plantor ihop.

Vanliga lobelior brukar man inte sticklingföröka men ingen hindrar dig att pröva sätta de bortklippta topparna i vatten och se om det blir rötter.

Man kan sticklingsföröka Lobelia cardinalis, "Kardinallobelia", Lobelia speciosa (höga, upprättväxande i olika färger) och den nya Lobelia richardii, som blommar hela sommaren.

Sylvia