Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bulborkidé

Hej Björn!
Fick nyårsafton 1999 en sorts bulborkidé, som då hade hög stängel med gula blommor med lite rött inslag. Den har sen dess inte blommat. I somras hängde jag den under ett träd där den fick lite vandrande sol. Har den nu under ett lysrör men inget händer. Vad gör jag för fel? Den kommer med nya skott. Tackar också för rådet om brudorkidéer. Nu har jag 6 stycken som har nya stänglar. Jätteroligt!

Hälsning Gun

Odla Svarar: 

Hej Gun,
Jag tror att det är en Oncidium du har fått. Är de nya bulberna lika stora som de ursprungliga? Om så är fallet kan en liten vila vara en bra grej. Dra ner på vattningen när den nya bulben är nästan klar och sänk även temperaturen. Även lite mindre ljus kan ges. Om de nya bulberna är mindre behövs mer ljus förmodligen. Bladen får bli en aning röda, det är ett tecken på att de får optimalt med ljus. Samtidigt får de inte brännas och där är gränsen nästan hårfin. Prova detta så skall du se att det blir bättre.

Vänligen,
Björn
neovita orkidéer & odla.nu