Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Buddleja Davidii

Hej Sylvia!
Jag har en bit i kanten av tomten mot gatan som består av diverse taggbuskar, ca 3-4 m. Nu funderar jag på att driva upp plantor av Buddleja Davidii för att plantera där istället. Tror du de lämpar sej att plantera dem så som en avgränsning? Något särskilt jag behöver tänka på när jag driver upp dem? Växer de snabbt och blommar de samma år?

Jag bor i Göteborg, zon 2.
Hälsn. *EWA*

Odla Svarar: 

O nej, de blommar inte samma år, de tar flera år på sig om du ska driva upp dom från frö. Sedan är det också det att de brukar frysa ner så där till hälften här i Gbg och bör dessutom klippas ner hårt varje vår, för de blommar på de årsskott som kommer under sommaren. Så det är ingen bra buske för avgränsning, däremot är dom fina på soliga, varma lägen, där fjärilarna flockas runt dom på sensommaren.

Om du vill ha något snabbväxande, så köp hellre färdiga plantor av t.ex. häggmispel.

Sylvia