Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Brunskiftande tuja häck

Brunskiftande tuja häckHej Sylvia,
har letat efter ett svar på min fråga bland tidigare ställda frågor men ej funnit nått direkt svar på min fråga.

När vi flyttade in i vårat nya hus så hade grannen satt en liten bit tuja häck så vi fortsatte på den tillsammans i våras.

Den befintliga häcken som var där har suttit i ca 2 år och den nyare delen sen i våras. Nu börjar lite av den gamla delen bli brun och en bit av den nya delen också. Större delen av häcken hade kottar nu för ett tag sen så vi trodde att den trivdes.

Vi resonerar om att de är för torrt...för surt...eller surt regn som kan ha orsakat detta men vi vet inte vilket som är felet så just nu vattnar vi som tokar för vi tror mest på de alternativet. Men tänk om de är för surt å vi vattnar ihjäl dom...

Brunskiftande tuja häckDom står i söderläge med viss skugga under dagen så dom står inte direkt i brännande sol hela dagen heller. Dom borde ju blivit bruna mitt i sommaren om de va de felet tycker man ju. Fast vi kanske var bättre på att vattna då helt enkelt.

Vad tror du kan ha hänt med dom?
Bor i Örebro trakten.
/med vänliga hälsningar
Ulrica

Odla Svarar: 

Jag vet inte riktigt vad du menar med brunskiftande? Det är inte så att de helt enkelt fått höstfärg, alltså de har bara lite bronsaktigt i topparna?

Men är de helt torra och bruna, kan de ha lidit av torka under sommaren. De skadorna syns först nu när rötterna har blivit torkskadade och inte orkar sörja för "bladen" längre.

Men är inte hela busken brun så kanske den går att rädda, man kan klippa bort de torra bitarna om det finns grönt innanför.

Sylvia