Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Brugmansia culebra

Hej Sylvia!
Jag har en Brugmansia culebra den växer mycket sakta i förhållande till min vaniga Brugmansia som växer med raketfart. Köpte den som rotad stickling i våras då var den ungefär 2 cm hög. Nu har den nått till den beaktningsvärda höjden av 4 cm och har grenat sej själv. Den verkar frisk och sund, men varför växer den så sakta? Förra året köpte jag en planta på Blomsterlandet, den växte lika sakta, är det normalt verkligen normalt?

Med detta snigelfartsväxande måste det ju ta många år innan den blommar!

Mvh!
Anja

Odla Svarar: 

Brugmansia culebra är en annorlunda trumpet, den liknar inte alls någon annan brugmansiasort. Den har en ganska liten blomma, först något limefärgad, sedan helt vit blomma, som ser ut som om den är trasig i sidorna. Bladen blir långa, ca 50 cm och smala, 3-5 cm och den har knappt medelkraftigt växtsätt. Så särskilt stor blir den inte, men 4 cm är ju rekord! Kolla jorden, så att du inte har för kompakt jord eller det inte finns maskar i den. Lätta upp jorden eller byt den.

Sylvia