Brudorkidén förfrös

För en tid sedan fick mitt kontor en brudorkidé som under natten blev ståendes i en bil när det var köldgrader ute. Med andra ord så frös den. Strax därefter tappade den alla blommor. Vi har försökt ta rätt på den och haft den ståendes i ett väster fönster, över ett element som inte är jättevarmt, men på kontoret är det väldigt torr luft. För varje dag som går ser den allt sämre ut,: blad efter blad har börjat gulna och blomstänglarna har ungefär halvvägs blivit bruna och torra. Jag har nu klippt bort de gula/döda bladen och de torra blomstänglarna, men är det någon idé att fortsätta försöka rädda den? Vad skall vi göra i så fall?

Linda

Odla Svarar: 

Så länge det finns liv så finns det hopp.
Men den bör inte stå för varmt nu, för har den förfrusit fötterna och sedan plötsligt ställt varmt så gör man bara skadan värre, vilket nog är orsaken till att den mår dåligt nu. Ställ den svalt och ljust och vattna ca en gång per vecka, men duscha den gärna med en blomspruta.

Det kan ta väldigt lång tid om den alls vill blomma om. Det var stjälkarna som den hade blommor på som skulle kunnat blomma om, men de håller ju på att blir bruna... Så ni får vänta och se hur det blir, annars får ni väl köpa en ny!

Sylvia