Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Brudorkidé

Jag har en brudorkide som glatt mig med sina blommor i flera år. Den hade gröna kraftiga blad .Och som belöning tog jag och planterade om den i orkidejord. Men nu var den så stor så jag hängde upp den som ampel. Men nu har bladen börjat bli mjuka och randiga (fåriga i längsgående veck). Vad kan de bero på? För mycket eller lite vatten? Den är kvar i samma fönster. Hjälp mig rädda den!

Tack
Inger

Odla Svarar: 

Brudorkidé trivs nog bättre i en vanlig, mycket väldränerad blomjord än i en sådan där orkidékompost som består av diverse grejer men ingen jord. Så om det är sådant du har planterat den i så kanske bör du byta jord till blomjord med mycket leca i.

Annars låter det som näringsbrist och ev. för mycket vatten, svårt att säga utan att kunna kolla hur den har det.

Sylvia