Bröllopsdekorera - förslag

Anna

Hej

Jag har en fråga. Jag ska gifta mig i juni 2012 (jag vet att jag är ute i god tid..:-) men jag har klurat så på detta:

Min blivande man är allergisk mot björkris, tyvärr, vad tycker du jag ska klä dekorationer med? Jag hade tänkt att göra en stor ljuskrona samt ett stort hjärta som ska hänga på väggen. Samt klä dörröppningen till ladan där festen skall vara och allt detta hade jag tänkt klä med björkris men kom på att det inte går.

Vad föreslår du för blad, växt? Ska ju ha ganska mycket så det måste gå att få tag på i Skåne i juni (bröllop 9 juni).

Vore jättetacksam för lite input!

Mvh Anna

Odla Svarar: 

Är det alltså bara björk han är allergiskt mot? Men då har du ju "hela skogen" annars till buds, förutom just björk! :-D

Vad sägs om ett hjärta av röda pioner och hundkäx? Bind med t.ex. murgröna som stomme. Göm små laboratorierör med vatten i stommen där du stoppar de korta stjälkarna av pioner och andra blommor så att de inte vissnar så fort.

Ljuskronan kan du kanske göra av samma material på samma sätt? Eller om du redan har skövlat hela pionbusken på blommor till hjärtat, så använd andra blommor som blommar då till kronan: syrener, hundkäx, lupiner, smörblommor, prästkragar, vallmo, blåklint - vad du nu hittar. Stjälkarna kan gömmas i vått hushållspapper + silverfolie så att det håller länge.

Klä dörröppningen med andra grenar än björk + lite blommor, det finns ju allt möjligt i markerna så där års!

Lycka till!