Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Brokbladig salix

Hej Sylvia,
Vi köpte en brokbladig salix/vide och satte i en kruka på altanen i somras. Frågan är om den kan stå kvar där i vinter utan att frysa eller måste vi gräva ner den? Vi bor i Stockholms skärgård.

Johanna

Odla Svarar: 

Denna vide, Salix integra 'Hakuro Nishiki', kommer från Japan och Korea. I Sverige brukar den kallas japansk dvärgpil. Den är mycket känslig då den vanligen är ympad och klarar sig egentligen endast i zon 1. Det är ympstället och den känsliga överdelen som brukar frysa ner på vintern. Den ska därför planteras i ett skyddat, varmt läge och behöver täckas över om vintern. Skydda ympstället vid kronans centrum med extra säckväv. Det är dock inte helt säkert om den klarar sig ändå, men ni kan pröva.

Säkrare sätt att övervintra den vore i ett svalt förråd, där temperaturen håller sig strax över nollstrecket. Den behöver då vattnas någon gång under vintern för att inte torka ut.

Sylvia