Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Broccoli utan "blomknoppar"

Förra året växte min broccoli högt och vackert, gröna, fantastiska plantor, men inte en enda utvecklade "blomknoppar" så jag fick ingen skörd. Sorten heter "White sprouting early". Den var förodlad. Jag har kvar frön, men vet ej om det är värt att kosta på dem arbete. Jag bor i växtzon 5.

Marianne

Odla Svarar: 

Utebliven blombildning beror på miljöförhållanden. Möjligen kan ljuset vara en orsak. För mycket kväve leder till vegetativ utveckling men det brukar inte gälla kålväxter. Jag kan inte säga om du ska skaffa nytt frö men det kan ju vara en bra ide. Men så några plantor med ditt gamla frö. Det kan ju vara intressant att pröva om det var en tillfällighet.

Göran