Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Brant slänt

Hej
Min syster behöver hjälp med sitt stora trädgårdsproblem, och jag vänder mig därför till dig.

I ena kanten på syrrans tomt finns en brant slänt upp mot grannhusen. Jag har dåligt ögonmått, men den är nog 2 meter hög och 6 meter djup, så den är rejält brant. Det enda som växer där idag är krypoxbär och under/mellan/runt dem finns massor av ogräs. Längst ner finns en meterhög mur, och en platt del om cirka 1 meter, som vi försöker odla lite jordgubbar på (slänten vätter mot söder).

Att rensa bland oxbären är väl möjligt, rent teoretiskt, men otroligt trist, och därför snabbt bortprioriterat.

Jag funderar på om man kan sätta någon form av buskar som en häck på muren (antingen istället för jordgubbarna, eller bakom dem), och på så sätt dölja det mesta av slänten. (den finns ju kvar bakom "häcken", men man slipper se den).

Vad tror du om det? Har du något förslag på buskar?

Karin

Odla Svarar: 

Vad sägs om en rad ståtliga, högsmala cypresser eller tujor? De är ju vintergröna så "eländet" syns inte på vintern heller. Men det förutsätter förstås att det kommer ljus ner till platsen där de växer, så att slänten inte hindrar det, för annars växer de ojämnt på "baksidan". Jordgubbarna kan ni ändå ha kvar som kantväxter.

Jag vet ju inte var ni bor någonstans så om ni väljer cypresser, kolla med plantskolan om de är härdiga där ni bor, annars välj något annat liknande som går bättre där. Välj helst större, krukodlade plantor så att ni får fort "färdigt".

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.