Brant, bred slänt ner mot grannen

Carola Wennmyr

Hej, vi har en tråkig slänt som vi inte ser. Vår trädgård ligger 1/2 hus högre än grannen och slänten leder ner till grannen. Slänten är ca 4m hög och ca 30m bred, den är brant så det är svårt att stå i den. Idag växer mest ogräs, giftfläder och hallon som vi inte kommer åt, samt högst upp en gammal rosenspirea häck som är på väg ner och en hägg. (Har tänkt flytta upp, och göra en liten häck på tomten av några hallon plantor).

Frågan är vad vi kan göra med slänten som inte kostar för mycket, eftersom vi inte kan se den, men som gör den attraktiv för vår granne och viktigast av allt att den är underhållsfri?

Carola

Odla Svarar: 

Hej! Mitt förslag är att ni rensar bort alla växterna, flyttar hallonen dit ni vill ha dem och jämnar marken med en bärlager av grov sättsand. Sedan lägger ni på en markduk som hindrar växterna och ogräset att växa upp igen, sätter slänten tätt med mindre och större kullerstenar och gör ev. ett par hål här och där och planterar någon snygg buske. Det är en engångskostnad och kanske vill grannen bidra, det är ju för deras skull ni gör detta!

Med vänlig hälsning Sylvia