Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Brända hortensior

Efter att ha kommit hem från resa märkte jag att mina hortensior, vidje- ser brända ut i bladen, har förstått att det ändå har varit regnigt här- kan det vara skadeinsekter? Tänkte nu först nypa bort fula blad och tallsåpevattna, vad behöver jag göra? Tre av dem var nya, den fjärde stod på annat ställe och är gammal.

Yrsa

Odla Svarar: 

Jag tror nog snarare att det antingen har varit en kall natt - de är frostkänsliga - eller så har de ändå torkat ut vid något tillfälle. Även om det sedan har regnat, så har det kanske hunnit bli en torkskada.

Du kan plocka bort de skadade bladen, det kommer nog nya. Men titta noga med förstoringsglas innan du slänger dem, så att det inte sitter spinn e.d. på dem. Gör det det, så ska du inte vattna med såpvatten, utan spruta det på bladen, även på undersidor!

Sylvia