Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bråkiga katter

Hej!
Jag tänkte göra ett försök med att skaffa lite krukväxter till mitt hem. Problemet är att jag har ett par bråkiga katter som jag är rädd kommer att bli till problem. Jag gjorde ett försök för ett par dagar sedan, och införskaffade en växt, modell större (tyvärr glömt namn här och nu). Jag såg så klart till att det inte var en giftig växt, men problemet jag fått efter att jag tog hem den är att mina katter ser till att jorden hamnar över hela lägenheten. Plantan i sig låter de dock vara ifred.

Min fråga är därför, skulle jag kunna täcka över jorden på något sätt? Att lägga leca-kulor har jag redan dömt ut, då jag tror de skulle utgöra ännu tacksammare leksaker. Skulle det gå att mer eller mindre plasta in krukan? Jag har en stor självvattnande kruka, så jag kommer att kunna vattna den, men frågan är om jorden och rötterna i sig behöver luft?

Tacksam för svar, eller om du har något annat förslag på hur jag kan lösa mitt problem!

Med vänliga hälsningar,
Per Johansson,

Odla Svarar: 

Jag har katter själv och ingen av dem rör jorden i krukorna - så katter är olika. Kanske är det en ny leksak för dem, de tror att krukan är en ny kattlåda, kanske? Om inte några usch och fyyyy och kalla sprayningar från en duschflaska kan få dem på andra tankar, så kanske kan du täcka jorden med t.ex. krukskärvor? Inget vidare lekvänliga. Och så köp Fyy eller liknande, alltså ett medel som gör att katterna avskyr krukan om du behandlar den med det.

För plasta in krukan kan du inte göra, för då kommer växtens rötter att ruttna och jorden att mögla! Alltså, växten behöver absolut luft till rötterna.

Sylvia