Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bör jag ta bort trädet?

Hej
Jag har en liten trädgård på ca 8*10 m.
Har planterat en klotpil för ca 2 år sen, och jag undrar om du tror den blir för stor för min trädgård och om jag bör ta bort den? I närheten har jag planterat syrener och i resten av trädgården finns rosor och en hängkatsura samt snart ett silverpäron.

Funderar hit och dit hur jag ska göra så jag är tacksam för ett gott råd. Än så länge är den inte så stor ett fint träd men vill inte det ska ta upp hela trädgården.

Helena

Odla Svarar: 

Klotpil kallas vanligen Salix fragilis ´Bullata´, som även kallas för bollpil, finsk pil, knäckepil... kärt barn har många namn. Den blir 5-6 m hög och lika bred, så kanske i största laget.

Men så länge den inte är för stor kan den ju stå kvar, sedan hugger du ner den och kör med Ecoplug i stubben så det inte blir rotskott. Alt. fräser bort stubben eller flyttar trädet med rötterna någon annanstans (kanske lättare när den är liten).

Sylvia