Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bondsyren-häck

Bondsyren-häckHej Sylvia.
Jag har problem med min bondsyren-häck. Har läst alla tidigare frågor men jag har ändå inte kunnat lista ut vad mitt problem beror på. Häcken planterades för tre år sedan. Den växer dock mycket bra i varje ände. Där är den 2m hög, bladen stora och mörka och ger mycket blommor. Men i mitten på häcken växer den inte alls. Där är den endast 60 cm, bladen är ljusgröna små, hopvikta och ger inga blommor. Kan det det bero på en vatten-åder som går där ca en meter ner i marken ? Om det beror på det vad kan jag göra åt det i så fall?

Se gärna de medskickade bilderna.

BondsyrenTack på förhand.
Magnus

Odla Svarar: 

Det ser verkligen ut som om det skulle vara något fel i marken just där. Har du kollat så det inte finns någon stenröse eller liknande under marken där?

Om de står precis på vattenådern, kan det också göra så att de fryser under vintern, när marken är vattensjuk och så fryser den runt rötterna när det blir frost.

Jag ser ingen annan möjlighet än att flytta buskarna så att de inte står precis på vattenådern. Kanske du kan bygga ett snyggt staket, grind eller kallmur där, som ersätter den biten av häcken?

Sylvia