Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bolltuja i kruka

Har 3 st bolltuja i kruka. Nu har två börjat att bli bruna medan den tredje är jättefin. De står tillsammans i var sin kruka ca 25 liters storlek.

Fråga: Bör man byta jord i krukorna och i så fall hur ofta?

KG

Odla Svarar: 

Man ska helst ta större krukor än så. Men byta jord just nu inför vintern är inte bra, så gör det på våren istället. Men du kan lyfta över dem till större krukor med bra jord redan nu om du inte skakar bort den gamla jorden.

Nu gäller det att se till att de inte torkar och fryser, alltså bör du isolera krukorna ordentligt inför vintern. Tuja är extremt känslig för torka, så de bruna grenarna beror möjligtvis av att de har torkat ut någon gång. Se till att vattna så länge det är plusgrader. Och så på vårvintern ska de skyddas mot vårsolen med hjälp av solskyddsväv.

Sylvia