Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bokharabinda

Hej
Jag undrar när jag ska beskära mina tre bokharabindor och hur mycket man ska klippa? Jag köpte dem två år sen som små plantor och nu har de tagit över hela spaljén. En stackars kaprifol som jag satte emellan två av bokharabindorna har ingen chans. Kan jag flytta den nu?

Bor på Färingsö zon 2.
Anette

Odla Svarar: 

Ja, det är tyvärr så att bokharabindorna tar över det mesta, så nog måste du flytta den stackars kaprifolen. Det går ju att göra det nu om man inte har någon tjäle.

Det är inte för inte som bokharabindan kallas för "arkitektens tröst", med den kan man ju täcka fula hus! :-) Klipp alla sidogrenar som bildades under sommaren in till 3-5 ögon nu under vårvintern. Bokharabinda kan också växa i stora, glesa träd, då låter man den bara hållas och växa upp som den vill.

Sylvia