Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blomstänglar

Hej!
Jag undrar varför mina nu tre blommande orkidéer har mycket kortare blomstänglar än när blomman köptes? Det är den vanliga brudorkidén, en gul, en vit, och en lila. Dom är mellan 2 och 3 år gamla och har inte blommat tidigare hemma hos mig.

En fråga till; jag har en orkidé som jag inte vet namnet på, små upprättväxande liljeformade korta blad, 5-6 st, som växer upp från samma ställe, små rosavita blommor, men den har i alla fall några små grå "saker som rör på sig", som sitter nere i bladgropen, det sitter också som vitt ludd på en del blad. Jag har tvättat med såpvatten och plockat bort för hand dessa små grå. Ett tag hade jag på alla mina sju orkidéer men har nu bytt jord och kan inte se något på dom andra. Vad är det?

Kan man fylla på lite ny orkidéjord då jag tycker att det har minskat i krukorna, efter allt doppande i vatten.

Inger

Odla Svarar: 

Hej Inger,
Detta beror förmodligen helt enkelt på att du skött dem bra. Om plantorna får mycket ljus så blir blomstänglarna korta och plantorna kompakta, och mycket ljus är bra för dem. Så fortsätt sköta dem som du gör nu, och var stolt över dina knubbiga stänglar!

Det torde vara sköld- eller ullöss.

Ja visst kan fylla på lite ny orkidéjord men det behövs troligtvis ej. Om du väljer att göra det så tänk på att ej störa rötterna så mycket.

Vänligen,
Björn
neovita orkidéer / odla.nu