Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blommor mot katter

Hej,
jag har problem med vildkatter på tomten och har hört att det ska finnas en växt som katter inte gillar, som gör att de inte använder mina rabatter som toalett. Vet du vilken växt det kan vara?

mvh
Monica

Odla Svarar: 

Det är en sommarblomma eller sommarbladväxt bör man väl säga, kallas även kattskräck och "pissoff". Jag har sett den i större plantskolor! Den hindrar med sin citronliknande lukt katter från att vara just där plantan finns, de tycker nämligen den luktar obehaglig.

Plantans latinska namn är Plectranthus caninus, tillhär familjen Lamiaceae.

Här finns bild.

Men så här på hösten lönar det sig inte att plantera sådana, de är inte vinterhärdiga. Så köp i djuraffären någon spray, kanske just Pissoff, och använd det. Eller lägg ut citrusskal på platsen där katterna brukar hålla till.

Ett beprövat metod är en kall stråle från vattenslangen på katten!! Kommer inte igen efter några träffar!

Sylvia