Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blommor i två våningar

VåningsvivorHej!
Jag har flyttat små plantor av gullviva som har dykt upp i gräsmattan till en stor rabatt. Alla trivs bra, plantorna är riktigt stora och blommar väldigt rikligt. Den här våren upptäckte jag att det kom upp blommor i 'två våningar', jag bifogar en bild, inte bara i en planta utan i flera spridda över hela stora rabatten. Varför blir det så här? Jag tror att alla små plantor kommer ursprungligen från den gamla tomten vårt hus en gång byggdes på men jag är inte säker. Blir det lika spännande plantor om jag tar frön och sår de senare?

Seija

Odla Svarar: 

Ibland blir det spontant så här att man får "våningsvivor" även på andra arters vivor än Primula aurantiaca, som är den riktiga våningsvivan. Det är en genetisk mutation som uppträder ibland, särskilt om växterna trivs. Grattis!

Sylvia