Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blommande träd i Sundbyberg

Viburnum bodnantense 'Dawn', hybridkejsarolvonHej Sylvia ! Tack för ditt snabba svar. Här kommer bilden på trädet.

Jag skrev till dej för ett par år sedan angående mitt Löjtnantshjärta som blommade hela sommaren tills frosten gjorde sitt. Du undrade om det möjligtvis var en muterad planta. Jag tror inte det för den har varit normal efter den sommaren. Det berodde nog på att jag grävde upp den i juni och planterade om den till annan växtplats. Då var den liten och ynklig. Den trivdes dock på sin nya plats och jag fick en hel blomstersommar med dom söta små hjärtan som den har. Det kanske är så man ska göra om man vill ha en senare blomningstid.

Hoppas du vet vad det är för träd på bilden. Den har som jag sade blommat sedan slutet på februari.

Med vänlig hälsning
Ann-Mari

Odla Svarar: 

Det är Viburnum bodnantense 'Dawn', hybridkejsarolvon. Här på Västkusten har den blommat sedan oktober-november då det inte har varit någon vinter, nu är den utblommad. En underbar vinterblommare som man skulle önska man planterade mer av. Har du luktat på den? Doftar himmelsk...

Sylvia