Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommande syren

Jag hoppa att du kan hjälpa mig. I våras köpte jag en syren på stam på växtvaruhuset i östersund. Givetvis blommade den inte under sommaren, fick rådet att låta den stå utomhus i en stor kruka tills frosten kom. För att den skulle känna årstiden. Sedan lyfte vi in den i en matkällare där den har stått i mörker. Häromdagen var min granne där för första gången på flera månader. Gissa om hon blev förvånad den syrenen fått blad och blommade!

Vad ska jag göra? Ska jag klippa den? Jag vill ju att den ska blomma i sommar. Bor i Edsåsdalen en fjällby därför har vi den inte ute året runt.

Mvh
Marieanne

Odla svarar:

Tyvärr är det inte mycket ni kan göra nu eftersom den redan blommar.

Matkällaren har uppenbarligen varit för varm, så nästa år kanske den kan bo i en stuga e.d. där det är bara 0,5 - 2 plusgrader under vintern? Det bästa är att ni tar in den i en ljus, sval (10-15 grader) plats och njuter av blomningen. Sedan kan den stå svalt och ljust tills ni kan ha den ute under sommaren igen, men troligen kommer den inte att blomma då. Jag känner inte till stället där du bor, men syrener brukar ju gå att ha ute ganska långt upp i landet?? Vad sa de i butiken, skulle den inte klara att växa ute?

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB