Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blommande ormbunke

Hej Sylvia
Fick av en vän en rot, knöl som hon sa var en blommande ormbunke. Hon hade köpt den på en mässa men inte fått någon information om den. Hon tyckte det var en rolig växt till en som har trädgårdsintresse. Jag har sökt men inte hittat något om vad det är jag fått. Kan du hjälpa mig? Hur, när ,var ska den planteras? Hur ser den ut?

Tack Maria

Odla Svarar: 

Jag och många andra trädgårdsmänniskor har försökt prata de löksäljande holländarna till rätta att den INTE är någon ormbunke alls och särskilt inte en blommande sådan, för sådana finns inte! Ormbunkar blommar aldrig. Men de vill inte ändra sina skyltar och så frågar folk om vad de egentligen har köpt.

Det är frågan om en Incarvillea, vanligen Incarvillea delavayi, rosenincarvillea. Den får rosa blommor och ormbunksliknande blad. En perenn växt som t.ex. kan planteras i stenpartiets inte alltför torra delar med lätt, kalk- och mullrik jord, väldränerad, varm och välgödslad.

Sylvia