Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blommande klätterväxt

Hej!
Jag skulle vilja plantera en vacker blommande klätterväxt vid söderfasaden på vårt faluröda torp. Jag har hört att vissa växter inte är så lämpliga eftersom de kan leta sig in under träfasaden? Jag vill gärna ha något klassiskt som passar in med torpkänslan. Marken vid denna husvägg är täckt med singel i nuläget och jag har inte tänkt att gräva upp andra rabatter vid husfoten förutom för denna växt utan vill istället bevara stilen och komplettera med blommor i krukor. Växtzon 5.

Katarina

Odla Svarar: 

Pröva med rosen 'Polstjärnan'! Torparväxt och växer inte in i fasaden. Men jag skulle råda dig att bygga en enkel spaljé av t.ex. 2x2 cm fyrkantsribbor till den ändå och fästa spaljén i fasaden med distansklossar på ca 10-15 cm avstånd från väggen.

Du får gräva en ordentlig grop på ca. 1 m x 1 m som du fyller med bra rosjord. Rosjord finns att köpa i säckar i välsorterade Garden Centers. Eller så blandar du själv en ogräsfri jord med inslag av lera och kogödsel. Kolla så du inte planterar rosen så att den hamnar under det torra takutsprånget utan gärna utanför, så att regnvatten vattnar den när ni inte är där. Men inte så att vattnet forsar direkt på den från takrännan, förstås!

Lycka till!
Sylvia