Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blommande jordviva

Hej Sylvia!
I morgon ska jag träffa och skriva om en kvinna som har en blommande jordviva i sin trädgård så här i december. Eftersom jag är helt nollställd vad gäller blommor behöver jag dina kunskaper angående den här blomman. När är dess blomningstid och hur vanligt är det att den blommar i december? Vad är det som har påverkat?

Mvh
Beatrice Jerkroth

Odla Svarar: 

Hej Beatrice!
Jordvivan, Primula vulgaris, blommar normalt i april-maj. Det vanliga är att vi odlar hybrider i olika färger som säljs på våren i kruka, färdigt blommande.

Om det är en lång, varm höst som numera är vanligt, så kan de mycket väl blomma om under hösten. De kan blomma om redan i september-oktober, men även så här sent kan de fortfarande blomma om det inte har varit någon strängare frost. Mina blommar för övrigt också ännu, jag har flera stycken i blom. Det är förstås det allt varmare klimatet som har påverkat så att de blommar lite när som helst.

Sylvia