Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blommande häck

Hej igen Sylvia!
Tack för svar angående mina häckfunderingar.

Då varken rosenhallon eller purpurfläder verkar lämpliga hos mig fortsätter min jakt på att hitta ett bra alternativ för blommande häck. Jag har läst lite om ligustersyren och tycker att den verkar vara ett bra alternativ till vanlig syren då, om jag förstått det hela rätt, den har längre blomning och inte skjuter så mycket rotskott. Jag har inte hittat mer än några rader om ligustersyren i en av mina trädgårdsböcker och har inte hittat något skrivet om denna växt på odla.nu. Därför är jag mycket tacksam om du har tid att svara på min fråga.

Häcken ska stå soligt och helst kunna hållas måttligt stor, 1,5-2m hög och inte alltför bred. Är jag på rätt spår?

Mvh
Karin, zon 3

Odla Svarar: 

Om du Google-söker med "Syringa reticulata" så får du upp massor av träffar och kan kolla vad du tycker om busken ifråga. Den blir dock upp till 6-8 m hög så den kan vara lite för stor. Hur skulle det vara med en häck av norsk brudspirea, som visserligen blir ganska bred då man helst skall ha den oklippt, men ah så vacker när den blommar. Sedan finns det ju olika sorters parkrosor som kan bilda en vacker häck, Rosa rugosa med sorter är en av de bästa. Rosenribs och körsbärskornell är ytterligare några lite ovanligare alternativa. Om den inte skall vara bred så passar avenbok bra, den kan hållas hur smal som helst. OBS att den skall inte toppas förrän den har nått önskad höjd.

Sylvia