Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blåregn vid vid södervägg

Hej!
I ena hörnan på vår altan, i en ficka, har vi ett överjordiskt vackert blåregn (Wisteria sinensis) som har tre år på nacken men redan är ca tre meter högt och skickar ut flera rankor i olika riktningar. Jag har dock läst att det inte är bra att ha stora växter alltför nära huset då de kan skada husgrunden och stupröret som också går ned i marken intill blåregnet. Måste man flytta växten eller kan man installera någon sorts fuktspärr mellan växten och väggen? Vad är i så fall lämpligt att använda som fuktspärr?

Mvh
Kristian (Zon 2)

Odla Svarar: 

Blåregn tillhör inte de mest aggressiva växterna men det är bra att använda någon sorts stoppare som hindrar den att växa in i grunden.

En möjlighet vore en s.k. källarisoleringsmatta, som samtidigt isolerar väggen/grunden mot fukt.

Ni får f.ö. klippa blåregnet regelbundet så att den inte slutar blomma, det finns flera svar redan om hus man gör det på Frågor&Svar.

Sylvia