Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blåregn inomhus i kruka

Jag har länge velat ha ett Blåregn men hört att dom ska vara väldigt svåra att få att överleva vintern om man inte bor i zon 1-2. Men i helgen var jag på Zetas i Huddinge som hade 50% på alla klätterväxter och då kunde jag bara inte motstå en Wisteria sinensis Prolific. Men hur gör jag nu för att få den att klara vintern? Kan jag ha den inomhus i sin kruka den här första vintern? Eller i uterummet? Och var ska jag plantera den i vår? Den är rätt hög, ska jag klippa den? Många frågor och inga svar, snälla hjälp mig.

Susanne 

Odla Svarar: 

Du säger inte i vilken zon du bor i.... Blåregn klarar sig upp till Mälardalen, alltså Stockholm med omnejd. Men har du ett uterum där du kan hålla ett-par plusgrader vintern igenom (med hjälp av en frostvakt, t.ex.), så kan du ha den där under första vintern. Gräv ner hela krukan i en stor låda e.d. med sand och torra löv, placera lådan mot en varm vägg. Vattna lite under vinterns varmare perioder, om den verkar torr.

Sylvia