Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blåregn i kruka

Jag köpte ett blåregn i somras som jag planterat i en stor kruka. Vi bor i zon 5 så detta är ett experiment som du förstår. Har haft den på vår altan i somras som är nästan helt inglasad. Nu under vintern förvarar jag krukan i ett garage. Om den övervintrar, hur skall jag göra för att få den att trivas i fortsättningen? Kan jag ha kvar den i krukan några år? Den växte kraftigt i somras med massor av nya skott, hur mycket och när skall jag klippa?

/Ami

Odla Svarar: 

Låt den växa upp den till den höjd du nu vill ha den och kapa sedan enträget 5-6 gånger under sommaren varje nytt skott när det blivit en halvmeter, lämna bara en stump med två blad kvar, annars tar blåregnet över!! De små stumparna bildar sedan blomknoppar till nästa försommar. Om den får växa fritt blir det inte mycket blommor men mycket grönt... att den inte blommat beror allt som oftast på att man inte klippt den. Wisterian skall man vara 'elak' mot!

Den kan stå i kruka några år, men kan behöva större kruka allt eftersom. Den har dock inga jätterötter så om man byter lite större kruka ung. varannan år bör det räcka. På mellanåren kan man ge ny ytjord och gödsla på våren.

Sylvia