Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blåeld eller vallört

Hej Sylvia!
Jag har en blomma som jag undrar över. Den har mörkgröna, lite sträva halvspetsiga blad med små blåa klockor som är som en lillfingernagel ungefär. Humlor tycks gilla den. Den tycks fröså sig villigt för jag har den överallt. Först trodde jag det var gurkört men det var det ju inte..Kan du hjälpa mig? Är den vild eller inte? Vad kan den heta?

Tacksam för svar...
Carina

Odla Svarar: 

VallörtDet låter antingen som en blåeld eller vallört, beroende på om klockorna är uppåt eller hängande? Står de uppåt är det blåeld, något hängande i förgrenade knippen.

Bilden på blåeld kan du se här: http://www.naturproduktion-bh.se/plants/07-02/echium/vulgar1.html

Bild på uppländsk vallört bifogas.

Sylvia