Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bladlös (svarta typen)

Hej Göran,
Jag har ett körsbärsträd som är 1.5m hög, ett jasmin träd och en röd och svart vinbärsbuske. Varje år har jag problem med bladlös (svarta typen) trots att jag har behandlat med medel mot bladlös under våren och sommaren.

Jag har några döda grenar på körsbärsträdet. I år har mitt äpple träd massor av bladlös också. Vad kan jag göra för att minska dessa bladlös? 

Tack på förhand.
Hälsn. Eileen

Odla Svarar: 

Det finns inga underverk. Bladlöss kan vara ett gissel. Det finns inte mycket annat att göra än att bekämpa dem. Man får vara observant tidigt på våren då de första kommer. Men har du stora träd är det ju svårt att komma åt dem. Den döda grenen på körsbär tror jag inte har med lössen att göra. Det är nog kvist- och grentorka som är en svamp. Nu är inte lössen så farliga utan efterhand tar deras fiender över och de försvinner av sig själv.

Göran