Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bladen skrumpnar

Hej,
Jag har ett fikonträd som tills i november har stått ute. Tidigare vinter stod det inne i ett uterum mot en vägg med isolermaterial runt krukan och klarade sig fint. I somras och höstas stod det alltså ute och verkade må bra, det har dock aldrig burit frukt.

Sen i november tog vi in det men hade inte möjlighet att ställa det i ett uterum i år utan det blev tvättrummet som är något svalare än övriga lägenheten. Sen började trädet att skjuta långa fina skott och massor av nya blad kom fram.

Då ställde vi ut det i lägenheten vid fönster för att få mer solljus när det ändå börjat få blad igen. Men nu har de nya bladen som kommit ut börjat skrumpna. Eller rättare sagt, det vecklar aldrig riktigt ut sig utan ser ut som knotiga händer och så småningom blir de gulbruna och faller av. En del blad har håligheter i sig men jag har inte sett någon ohyra. Är det någon slags sjukdom trädet har fått och finns det något att göra åt det?

Tack så mkt på förhand!
Hälsn
Katarina

Odla Svarar: 

Jag tror nog att det är den torra luften i lägenheten. Har du möjlighet att ställa tillbaka det i tvättrummet, med en lysrörslampa över? Låt lampan lysa ca. 14 t dygn. I och för sig skulle det klarat sig i uterummet ett bra tag, när nu "vintern" blev som den blev här i södra landet (eller var bor ni??).

Bara om det blir kallt behöver det komma in, annars har fikonträdet det bättre svalt men ljust.

Sylvia