Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bladen på Myrten har torkat

Hej!
Alla bladen på min myrten har torkat på grund av vattenbrist. De är helt döda men de faller inte av. Går det att rädda plantan och hur ska jag då göra? Även en benjaminfikus med flätad stam har drabbats av detta. Kan den räddas och kan jag då få bladen att komma i "kronan" på växten?

Tack för hjälpen!
Med vänliga hälsningar Maria

Odla Svarar: 

Ja, du har tydligen glömt att vattna, men även den torra luften i samband med att man värmer gör sitt för att torka ut växter! Den första hjälpen är ju förstås att vattna, gärna genom att sänka ner hela krukan i vatten i en halvtimme. Sedan kan man försöka duscha den dagligen och dessutom använda djupa-tallrik-metoden: ta ett större fat, häll i småstenar och vatten så stenarna precis täcks, ställ växten på stenarna så att den inte står i vatten. Se till att stenarna alltid är fuktiga.

Om det blir liv i växten efter denna kur så kan man snygga till den genom att klippa bort ev. torra grenar och byta jord senare på våren. Annars är det inget att göra.

Sylvia