Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blad som vissnar

Mina pioner har i år och även förra året uppvisat blad som vissnar. Hela kvisten blir vedartad och brun. Läste i en gammal trädgårdsbok att det finns något som kallas "vissnarsjuka". Deras förslag var att ta bort kvisten ända ner i marken. Har försökt följa detta råd men nu är det inte många kvistar kvar på mina pioner. Har du några andra tips och tror du att mina pioner överhuvudtaget klarar detta. Kan det vara näringsbrist? De står i en österrabatt med rätt sandhaltig jord.

Eva

Odla Svarar: 

Det är möjligt att det finns en rotfjärilslarv i jorden, den äter plantornas rötter. Kolla försiktigt om rötterna ser skadade ut. I så fall ta död på larverna du hittar. Hittar du inget och rötterna ser friska ut så kanske är det vissnesjuka, gråmögel (Botrytis) i alla fall, men då brukar angreppet börja nere vid basen och stjälken faller omkull. Se till att pionen har en varm, väldränerad plats med god, kraftig jord och den inte är planterad för djupt. Det finns även medel mot gråmögel att köpa.

Sylvia