Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Blåa höstflox

Phlox paniculata 'Iris'Råkade se på tv för någon vecka sedan och det var ett Danskt trädgårdsprogram. Där såg jag en helt blåa höstflox. Vad heter dom? Finns dom att köpa i Sverige? Och kan man odla dem i odlingzon 3?

Inga-Lill

Odla Svarar: 

Jag såg tyvärr inte det programmet, så vilka det var vet jag inte. Men själv har jag en sort som heter Phlox paniculata 'Iris' och det är den blåaste jag har. Helt klarblåa har jag dock aldrig sett, bara nästintill.

Svårare är att svara vem som säljer dem, det brukar skilja sig från år till år. Jag köpte mina för länge sedan hos någon lokal plantskola i Gbg. Och visst går de bra i zon 3.

Sylvia