Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Björnbärsbuskar

Satte björnbärsbuskar i våras, de har inte hunnit växa så mycket, men ser friska ut. Undrar om jag verkligen ska behöva klippa ner dom till vintern, eller kan jag bara täcka dom med något? Får jag mer växtkraft och mer bär nästa år om jag klipper ner dom? När behöver jag göra i så fall klippa ner dom och hur mycket klipper man, men framförallt, när behöver man täcka dom( så att de inte fryser) och med vad täcker jag bäst? Det här är frågor som jag har sökt svar på, men inte lyckats.

Mycket tacksam för svar.
/ Sarah

Odla Svarar: 

Är de alldeles unga buskar med bara gröna grenar så ska de inte beskäras ännu.

Nu berör det på var du bor någonstans om du behöver vintertäcka dem alls. De klarar sig utan täckning till och med zon 3, beroende på sort. Om du vill täcka, så torra löv + granruskor passar bra. Men först sedan frosten har kommit lite, annars bosätter sig mössen i din "lövhydda"!

Sylvia