Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Björnbär vill ut men när

Hej,
Jag har fått en liten björnbärs planta från en vän i en kruka. Den står i mitt fönster och skjuter nya skott och har fina blad men det är ju meningen att den ska stå ute. När kan jag plantera ut den och hur ska jag göra?

Vänliga hälsningar,
Mia.

Odla Svarar: 

Du får vänta att det blir lite varmare först och faran för nattfrost försvinner, eftersom den redan är lövad. Annars fryser de fina nya skotten och löven.

Beroende på var du bor, kanske i april-maj går det att plantera ut den? Eller om du har ett växthus som går att hålla på några plusgrader så kan du ju ha den där.

Plantera den mot någonting den kan klättra i, mot en stor stenbumling, mur, staket, spaljé e.d. Sol vill den gärna ha. Vanlig trädgårdsjord duger, gärna lite sandblandad.

Sylvia