Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bitarna av gräsmattan

Jag håller på att fixa min trädgård, en bit i taget. Skottar upp gräsmatta för att göra nya bänkar, vad gör jag med bitarna av gräsmattan. Vad händer om jag slänger allt i en hög och täcker över med plast/markväv och låter det ligga i några år (har ställen att gömma en sådan hög på) försvinner gräs och ogräs och blir användbar jord eller blir det bara mögel. Jord är ju alltid en bristvara - och att köra bort jord från tomten är ju slöseri tycker jag.

Susanne

Odla Svarar: 

Vänd grästorvarna upp och ner och använd dem som botten för den nya rabatten. Detta förutsatt att det inte är rotogräs i gräset, typ kvickrot och kirskål, utan bara gräs. Gräset dör inom något år om det hamnar under jorden.

Visst kan du också göra som du säger, alltså vända torvarna upp och ner och lägga i en hög med en svart markväv över. Markväv är att föredra, så att luft och vatten kommer åt, då möglar det inte.

Sylvia