Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bevattning av tujor

Hej Sylvia!
När vi planterade våra tujor så rekommenderade trädgårdsmästaren att vi skulle gräva ner en bevattningsslang, vilket vi gjorde. Det känns dock lite osäkert eftersom vi inte riktigt vet om det fungerar, ser hur mycket vatten som de fått. Fastän vi har vattnat mycket, så har vissa börjat gulna/se trötta ut. Jag undrar därför är det mycket bättre att vattna med nedgrävd slang, eller fungerar det lika bra att ha en bevattningsslang på ytan för/nackdelar?

Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar
Sara

Odla Svarar: 

En slang på ytan ser ju inte så trevlig ut men kan ju kamoufleras med någonting. Annars är det ju det att ogräset som trivs också bättre om de får vatten.

Men om du vill veta om tujorna får vatten så kan du ju titta hur det ser ut "under jord" genom att skrapa undan lite jord någonstans och se/känna efter. Sedan finns det ju också "bevattningsdatorer" som talar om hur mycket vatten som gått igenom. T.ex. Gardena gör sådana.

Vissa tujor kan få en vinterfärg som inte behöver betyda att de mår dåligt, så länge de inte har torra kvistar. Men ni har väl garanti från plantskolan som täcker om någonting skulle torka och dö första vintern och ni satte dom nu i höst?

Sylvia