Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Besvärande skator

Hej
Jag har stora problem med att skatorna i vårt område förstör allt jag planterar i mina urnor på verandan. Dom sliter upp mossa och andra växter, varför, och hur får jag bort dom? Jag har köpt en skrämma i form av en fågel som roterar med vingarna, jag har klippt ut en stor svart hök i papper och satt fast på väggen och jag har sprayat växterna med medel mot hare och rådjur men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Vore oerhört tacksam för råd.
//Louise

Odla Svarar: 

Det var envisa skator! Kan det vara så att det finns larver i dina urnor och skatorna hör dom och vill åt dom?

Det skulle kanske vara något om du ger dem fågelmat på någon annan plats så de äter där och inte hos dig.

Eller så får du skaffa en stor, elak (mot skatorna, alltså!) katt som sitter på verandan och vaktar sitt revir. :-) En kattlucka vore bra så att katten kommer in och kan rusa ut när skatorna minst anar det... kanske de lär sig snart att här vågar man inte vara?

Annars har jag inga fler bra idéer om inte rovdjussilhuett och liknande hjälper. Hör också på Forumet om folk har bättre idéer!

Sylvia