Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Besksöta

Besksöta, Solanum dulcamaraHej!
Jag har en klätterväxt som jag inte vet vad det är. Den blommar med små lila - gula blommor i slutet av juli och en bit in i augusti. Får små klasar med bär som först är gröna och sedan klarröda. Bären sitter kvar långt in på hösten. Den verkar trivas i de flesta jordar, bara den får gott om sol och vatten.

Skulle vara väldigt roligt att få veta vad det är för något och om bären är giftiga.

Jag bor i zon 5.
Tack på förhand / Lilliann

Odla Svarar: 

Hej!
Din växt heter besksöta, Solanum dulcamara. Den är alltså en potatissläkting och giftig. Som du har märkt, så gillar den fuktiga platser, men kan gå egentligen nästan var som helst. Den växer vild upp till Mellansverige.

Sylvia