Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskärning/föryngring av gammalt äppelträd

Hej!
Föregående ägare till vårt hus har en gång sågat ner och föryngrat ett äppelträd så att trädet hade en fin form med grova (visserligen avsågade) grenar som pekade utåt.

Vet däremot inte hur de tänkte fortsättningsvis när en massa vattenskott släpptes iväg rakt upp mot skyn. Ca en meter upp har varje vattenskott sedan toppats och så har det fortsatt - alltså toppats varje år - tills det nu hade nått sin höjd på några meter. Hela kronan bestod av en massa "småträd" som pekade rakt upp.

Det gjorde beskärningsarbetet mycket svårt eftersom det inte gick att få någon bra form på trädet. Jag kunde inte se hur man skulle gallra bland "småträden".

Stod inte ut med denna syn längre och jag har nu inte alls gjort som jag vet att man ska....ta en gren då och då. Jag har tagit tillbaka trädet hårt, i princip tillbaka till den beskärning som gjordes första gången.

Har sparat grenar som kan bli naturliga fortsättningar så att trädet breddas, öppet och luftig i mitten, ev kan man ju också ympa på någon ände för att få fortsatt bredd. Fruktsporrar som fanns är sparade och jag har sporrbeskurit övriga grenar.

Min fråga är nu - alla tusentals vattenskott som kommer att bildas, kan jag hålla efter dessa och välja ut en del för att sporrbeskära och hålla dem på någon decimeter höga så att jag får blom och frukt längs de gamla grenarna, lite som kordong-aktigt om Du förstår hur jag menar?

Hälsningar
Elisabet

Odla Svarar: 

Ja, du kan vänta dig att det kommer att bli en hel del vattenskott. Men de är ju skott de också och kommer att växa normalt om man låter dem sitta kvar. Däremot ska du inte låta dem utvecklas hej vilt utan ta bort så fort du ser dem. De du vill spara låter du förstås vara kvar. Hoppas nu bara att det kommer att lyckas, då trädet hade blivit så illa beskuren förut.

Lycka till!
Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.