Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskärning av vildkaprifol

Har en vildvuxen vildkaprifol som växer på en vägg på vårt uthus. Den har blivit alldeles för stor och växer in under tegelpannorna på huset. Har börjat beskära den och är nu orolig för att jag tagit för mycket. Är otroligt slitigt att få loss grenarna, flera har jag kapat vid marken. Är en salig blandning av växter på denna vägg, rosor, syrener. Vill gärna ha blandningen kvar. Tror du kaprifolen klarar min tuffa hantering?

Tack.
Jenny

Odla Svarar: 

O ja, den klarar sig säkert. Det är svårt att ta död på en etablerad kaprifol. Du kan göra som du gjort, att då och då ta bort äldre, grova grenar ända nere i backen. Men ha gärna en spaljé mellan väggen och växten så att den inte växer fast i väggen så lätt.

Sylvia