Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskärning av tulpanträd

Vi har ett tulpanträd i vår trädgård. Det är ca 20 år gammalt, och har tyvärr stått lite för nära en stor gran. Det har gjort att på den ena sidan finns nästan inte några grenar. Nu tänker vi ta ner granen för att tulpanträdet skall kunna utvecklas.

Vi har också märkt att tulpanträdet är "skört" dvs. grenar går lätt av när det blåser. Vi är lite rädda att det blir ännu värre nu när vi tar ner granen, som gett lite lä åt tulpanträdet. Frågan är om vi ska beskära trädet så det inte blir sånt vindfång i det och så att den "kala" sidan får en chans att komma ifatt?

När ska man i så fall beskära trädet?

Vänliga hälsningar
Lina

Odla Svarar: 

Ni kan beskära den nu på hösten. Egentligen skulle bästa tiden för träd som savar mycket på våren varit på sensommaren, men det går att göra ännu.

Sylvia