Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskärning av syrener

Hej Sylvia,
Jag har läst i böcker att man ska klippa av de vissna blommorna på syrenerna och när jag köpte våra syrener fick jag höra att de kan och bör beskäras för att bli täta och fina.

När jag läser under frågor och svar läser jag det motsatta, dvs. inte beskära alls om buskarna är unga (mina är ca 3 år) och inget om att ta bort vissnade blommor.
Nu undrar jag vad är rätt egentligen?

Kristina

Odla Svarar: 

Jo, man ska ta bort de vissnande blommorna. Däremot är det ingen brådska att beskära buskar som ska stå som solitär, men man kan förstås göra det om man nu vill. Annat är det om det är frågan om en syrenHÄCK, då ska man beskära för att den ska bli tät.

Sylvia