Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskärning av rosenbuske

Hej Sylvia,
Jag har en stor rosenbuske - vet ej namnet, men den har ganska små rosa blommor - som vuxit sig ca 4 m hög längs ena husväggen. Jag har en tid stagat den med ståltråd och beskurit den på långa skott, men nu har den rasat samman och jag skulle vilja ta ned den ordentligt och kanske låta den börja från början.

Min fråga är:
Kan jag beskära den kraftigt nu, och vänta mig att den återkommer med fina skott till våren? Den bär nypon för tillfället.

Vänliga hälsningar,
Björn
Göteborg
PS. Ytterligare fråga: Är det för tidigt att beskära rhododenron och buxbom nu?

Odla Svarar: 

Rosor beskärs helst på våren "när björkarna har musöron". Men är den en oöm ros som det verkar, kan du beskära den nu på hösten så att den inte är på vägen under vintern.

Rododendron beskärs på våren, buxbom också på våren fram till runt midsommar.

Sylvia